HomeNPFL-nieuws

CAFCC: Rivers United Floor Motema Pembe, herwin toppositie

Rivers United kwam donderdag een stap dichter bij het veiligstellen van een plaats in de kwartfinales van de CAF Confederation Cup na een 3-1 overwinning tegen de Daring Club Motema Pembe uit de Democratische Republiek Congo in Uyo.

De Ghanese importeur Paul Acquah scoorde alle drie de doelpunten voor de gastheren in de zeer vermakelijke ontmoeting.

De Nigeriaanse kampioenen heroverden na de overwinning de top in Groep B.

Acquah scoorde de gordijnverhoger in de 45e minuut.

De middenvelder schoot 55 minuten later opnieuw op doel nadat hij door zijn landgenoot, Emmanuel Ampiah, in de val was gelokt.

Invaller Mydo Nakouho Yallet verkleinde twaalf minuten voor tijd de achterstand voor de bezoekers.

Acquah voltooide zijn hattrick vervolgens diep in blessuretijd.

Met vier doelpunten is hij dit jaar nu topscorer in de competitie.

Rivers United ontvangt Diable Noirs of Congo in hun wedstrijd op zondag 19 maart in het Godswill Akpabio International Stadium, Uyo.

Een overwinning in het spel garandeert de Pride of Rivers een plaats bij de laatste acht.