HomeExtra sportnieuws

NNL Debutantes Madiba FC Thrash Ekiti United in competitieopener

De debutantes van de Nigeria National League (NNL), Madiba FC, begonnen hun campagne in de tweede klasse met een indrukwekkende overwinning, waarbij ze Ekiti United met 3-0 versloegen in het Mobolaji Johnson Stadium, Onikan in Lagos op dinsdag.

De wedstrijd op de eerste wedstrijddag die onder het warme weer werd gespeeld, voldeed aan de verwachting als gastheer, Madiba, die werd gekroond tot kampioen van de Nation-Wide League One (NLO) van 2022, zette hun dominantie op het speelveld voort.

Twintig minuten na het begin van de wedstrijd, waarin een reeks gecoördineerde reeksen passes van de gastheer te zien was, domineerde Madiba het spel terwijl ze op de helft van de bezoekers bleven wiens verdediging stevig weerstand bood.

Maar de impasse werd doorbroken door de centrale verdediger van Madiba, Ewodage Abubakar, die de bal in het net knikte na een vrije trap van Ndubisi Anthony in de 30e minuut om de gastheer op voorsprong te zetten.

Pogingen van het bezoekende Ekiti United om de pariteit te herstellen, mislukten toen de thuisploeg hoog doordrukte om de eerste helft af te sluiten met een voorsprong van 1-nul.

De tweede helft werd hervat met vertoon van voetbalkunsten door de Madiba-spelers, wat de weg vrijmaakte voor het tweede doelpunt in de 76e minuut toen de scheidsrechter een penalty toekent nadat de invaller een fout maakte op Egbonwon Harrison in het 18-yard-blok.

Madiba-aanvaller, Solomon Aliu maakte van de gelegenheid gebruik toen hij de strafschop omzette nadat hij de doelman van Ekiti United de verkeerde kant op had gestuurd om de voorsprong van het in Lagos gevestigde team te verdubbelen.

Met een paar minuten voor het einde van de wedstrijd tussen de twee teams, profiteerde Egbawon Harrison van alweer een invaller en profiteerde van een doelpunt-mondgevecht om het derde doelpunt te scoren en zo een comfortabele overwinning voor Madiba te bezegelen.

In zijn reactie zinspeelde Madiba-coach Solomon Bala op de overwinning voor zijn spelers die naar instructies luisterden en zei dat het zijn doel is om de volgende wedstrijd te winnen.

"Mijn jongens luisterden naar instructies, ik vertelde ze wat ze moesten doen en ze deden het en we behaalden de overwinning."

Copyright © 2024 Completesports.com Alle rechten voorbehouden. De informatie op Completesports.com mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of gedistribueerd zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Completesports.com.