HomeNieuws

Gelijkspel tegen Man United voelt als verlies –Van Dijk

Virgil Van Dijk heeft gezegd dat het 2-2 gelijkspel van Liverpool tegen Manchester United op Old Trafford voelt als een verlies voor de Reds.

Liverpool was dominant tijdens de eerste helft op Old Trafford, toen een doelpunt van Luis Diaz de ploeg van Jürgen Klopp op koers zette om hun positie aan de top van de Premier League te herwinnen.

Maar ondanks het creëren van een aantal duidelijke kansen ging Liverpool pas bij rust met 1-0 voor.

En de Reds werden al vroeg in de tweede helft gestraft nadat Bruno Fernandes een fout van Jarell Quansah had betrapt, die op lange afstand een gelijkmaker scoorde.

De opwindende jongere Kobiie Mainoo bezorgde United vervolgens een 2-1-voorsprong voordat Aaron Wan Bissaka een strafschop kreeg, waaruit Mohamed Salah de gelijkmaker maakte.

Maar het resultaat op Old Trafford is een klap voor het team van Klopp, waarbij Arsenal nu aan de leiding staat wat betreft doelsaldo en regerend kampioen Manchester City slechts een punt achterstand heeft.

In reactie op de uitkomst van de uitslag was Van Dijk ondubbelzinnig over de vraag waar de schuld ligt bij de twee verloren punten tegen hun worstelende rivalen.

Op vraag van Sky Sports, via de atletiekHoewel het resultaat als een klap aanvoelde, verwees de aanvoerder van Liverpool naar hun 4-3 FA Cup-nederlaag tegen United drie weken eerder. Hij zei: “Natuurlijk. Het is duidelijk weer onze eigen schuld.

“We hadden in ieder geval bij de rust op een 2-0 voorsprong moeten staan. We creëerden gevaarlijke momenten en hadden de wedstrijd onder controle en dat is gewoon jammer. Het voelt op dit moment absoluut als een verlies.

“Het is duidelijk dat we, omdat we verkwistend waren in onze kansen, ze een reddingslijn gaven en helaas kunnen individuele fouten in de wedstrijd voorkomen, maar er was nog zoveel tijd om het recht te zetten.

"We hadden haast en verloren te veel ballen en uitdagers op het middenveld. Het zou natuurlijk een wijd open spel kunnen zijn in plaats van het rustig te houden, maar ja, het voelt als een verlies."

Copyright © 2024 Completesports.com Alle rechten voorbehouden. De informatie op Completesports.com mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of gedistribueerd zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Completesports.com.