HomeExtra sportnieuws

Edo State RFC wint het eerste nationale vrouwenrugby Sevens-toernooi

Edo State Rfc wint het eerste National Women's Rugby Sevens Tournament in Asaba, georganiseerd door de Delta State Government na het verslaan van de Gosar Rugby Club van Lagos met 17 - 0 in de bloedstollende laatste wedstrijd te midden van hevige regenbuien in de eerste helft.×

Edo Rfc-centrum; Becky Okitikpi opende de score in de tweede minuut toen ze een offload kreeg van spelmaker Augusta Mene om onder de paal te scoren. conversie werd gemist door Augusta. De dames uit Benin City domineerden de inzinking en hielden Gosar het grootste deel van de eerste helft op hun helft vast, want het eindigde met 5-0 in extreem natte omstandigheden terwijl de hevige regen bleef gieten.

De tweede helft begon met Edo op de voorste voet en het duurde niet lang voordat hun steun; Precious Ukwuoma raapte een losse bal op en dook over de whitewash voor hun tweede poging.

Gosar probeerde verschillende comeback-pogingen via hun vleugelspeler; Godfirst Samson en spelmaker Rukayat Salami, maar werden verhinderd door een goed gecoördineerde verdedigingslinie van Edo Rfc terwijl de spelmaker van Edo; Augusta controleerde het tempo van de wedstrijd.

Winger, Chinaza Abbah brak de verdedigingslinie van Gosar om de derde en laatste poging te scoren om de overwinning te bezegelen voor team Edo, dit keer bekeerd door Augusta. Met 17-0 eindigde het toen Edo Rfc het balbezit vasthield om hun mooie overwinning te behalen.

Zie ook: De zwarte hengsten van Nigeria stijgen van de 11e naar de 24e plaats in de nieuwste rugbyranglijst

De hoogste try-scorer ging naar Bekky Okitikpi van Edo Rfc met 9 pogingen en de prijs voor Meest Waardevolle Speler ging naar Godfirst Samson van Gosar die 7 pogingen had.

Het toernooi werd gesponsord door de Delta State Government, ondersteund door het gokbedrijf Buga Win Sports, United Planet Media, SYDA en Africa Sports Connect.