HomeWereldvoetbal

Manchester City bereikt FA Cup-finale na overwinning op Wasteful Chelsea

Manchester City zoefde de finale van de FA Cup in na een zwaarbevochten 1-0 overwinning op Chelsea.

Chelsea domineerde de wedstrijd, maar moest boeten voor een groot aantal gemiste kansen.

Nicolas Jackson was de grootste boosdoener, want hij miste in de eerste helft een goede kans.

Ook werd de Senegalese international al vroeg in de tweede helft twee keer kort achter elkaar afgewezen door doelman Stefan Ortega.

Manchester City, dat halverwege de week door Real Madrid werd uitgeschakeld in de Champions League, had het grootste deel van de wedstrijd moeite met ritme.

Bernardo Silva sloeg zeven minuten voor tijd toe en won de wedstrijd voor de ploeg van Pep Guardiola.

De Citizens zijn op 25 mei terug op Wembley voor hun tweede opeenvolgende FA Cup-finale, waar ze het opnemen tegen Manchester United of Coventry, die zondag in een andere halve finale op Wembley tegenover elkaar staan.

Copyright © 2024 Completesports.com Alle rechten voorbehouden. De informatie op Completesports.com mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of gedistribueerd zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Completesports.com.