HomeWereldvoetbal

Newcastle gelijke 28-jarige EPL-prestatie met 4-1 overwinning tegen Chelsea

Newcastle United maakte zaterdag een einde aan de ongeslagen reeks van drie wedstrijden van Chelsea met een comfortabele 4-1 overwinning in St. James' Park in de Premier League.

The Magpies zijn voor het eerst sinds 1995 drie opeenvolgende Premier League-wedstrijden ongeslagen tegen Chelsea.

The Blues sloten de wedstrijd af met 10 man na een rode kaart voor Reece James.

Alexander Isak zette Newcastle op voorsprong in de 13e minuut, maar Raheem Sterling bracht Chelsea na 23 minuten op gelijke hoogte.

Op het uur stond Newcastle met 2-1 voor op het uur via Lascelles voordat Joelinton na 61 minuten de derde toevoegde.

In de 73e minuut werd James van het veld gestuurd nadat hij een tweede gele kaart kreeg.

Met nog zeven minuten te gaan, kwam Anthony Gordon op het scoreformulier en bracht de stand op 4-1.

Newcastle stijgt naar de zesde plaats met 23 punten, terwijl Chelsea met 16 punten 10e staat.

In andere resultaten kwam Ola Aina in actie voor Nottingham Forest, dat met 3-2 verloor van een bezoek aan Brentford, Luton versloeg Crystal Palace met 2-1, West Ham versloeg Burnley met 2-1 en Sheffield verloor met 3-1 van Bournemouth.

Copyright © 2024 Completesports.com Alle rechten voorbehouden. De informatie op Completesports.com mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of gedistribueerd zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Completesports.com.