HomeVoordelen

De beste Afrikaanse atleten die in 2024 naar Parijs gaan

De Olympische Spelen staan ​​voor de deur en Parijs, Frankrijk, treft de laatste voorbereidingen om deze vierjaarlijkse sportviering te organiseren. Afrika heeft geen tekort aan geweldige atleten, maar welke zullen de meeste indruk maken, en wie worden door online sportsbooks het beste beoordeeld als de favorieten om terug te keren met het goud voor hun land?

Selemon Barega – Ethiopië – Hardlopen over lange afstanden

Langeafstandslopen? Dat is precies waar Selemon Barega 's ochtends voor opstaat. De hardloper uit de Gurage Zone, Ethiopië, verdiende zijn land tijdens de laatste wedstrijden in Tokio een gouden medaille op de 10,000 meter. Sindsdien is hij medailles blijven winnen in verschillende kampioenschappen, waardoor hij opnieuw een van de favorieten is op de baan in de 10,000 meter race en andere afstanden zoals 5000 meter en 3000 meter.

Ahmed El-Gendy – Egypte – Moderne Penthalon

Elke atleet die vijfkamp beoefent, moet redelijk goed zijn, aangezien hij vijf verschillende sportdisciplines moet beheersen. Ahmed El-Gendy schreef geschiedenis in Tokio toen hij de eerste Afrikaan was die een medaille in de sport won, waardoor hij zowel door het binnenlandse als het internationale publiek werd geprezen. Hij won daar zilver met de kleinste marges, aangezien de uiteindelijke winnaar, Joe Choong uit Groot-Brittannië, eindigde met een superieur racerecord.

El-Gendy is echter vier jaar jonger dan zijn Britse tegenstander en heeft daarom de jeugd aan zijn zijde. Hij is ook ongelooflijk actief en succesvol geweest op weg naar de Olympische Spelen en won een gouden medaille op de Afrikaanse Spelen.

Ahmed Hafnaoui – Tunesië – Zwemmen

Ahmed Hafnaoui haalde de krantenkoppen toen hij in Tokio 400 de gouden medaille op de 2020 meter vrije slag won. Vanwege het warme klimaat en relatief weinig water binnen de grenzen, staat Tunesië niet bekend om zijn zwemvaardigheid. Dat weerhoudt Hafnaoui er echter niet van om te blijven slagen in de poule; hij heeft sinds dat evenement in Japan talloze kampioenschappen gewonnen en doet nu mee aan vele soorten races. Hij heeft gezegd dat hij het wereldrecord op de 1500 meter wil verbreken en denkt dat hij dat later dit jaar zou kunnen doen op de Olympische Spelen van de Wereldkampioenschappen zwemmen.

Zie ook: Wedstrijdvoorbeschouwing: Weg naar Parijs 2024; Nigeria versus Zuid-Afrika

Tatjana Schoenmaker – Zuid-Afrika – Zwemmen

Een andere Afrikaan die succes zou kunnen hebben in de poules van Parijs is Tatjana Schoenmaker. De 26-jarige zwemmer heeft eerder talloze wereldrecords op zijn naam staan, waaronder de tijd op de 200 meter schoolslag. Ondanks dat haar dat record werd ontnomen, werd ze in 2023 uitgeroepen tot Afrikaanse zwemmer van het jaar en zal ze opnieuw voor die naam willen strijden met een goede prestatie hier in Frankrijk. Op de Olympische Spelen van 2020 won ze de wedstrijd op de 200 meter schoolslag en behaalde ze zilver op de 100 meter. Zou ze dit jaar beide gouden medailles kunnen winnen?

Ons Jabeur – Tunesië – Tennis

Er is niets zeker over tennis, vooral niet met het toernooi van de Olympische Spelen, waarvan bekend is dat het voor een aantal verrassingen zorgt. Op papier zou Iga Swiatek, de Poolse sensatie en WTA nr.1, de gouden medaille moeten winnen, maar op papier worden de wedstrijden niet gespeeld. Ons Jabeur heeft blijk gegeven van een acuut vermogen om goede toernooiruns te ontwikkelen.

Alexandra Ndolo – Kenia – Schermen

Kenia heeft tot Alexandra Ndolo nooit een professionele schermer gehad. Ze heeft Kenia echter niet altijd vertegenwoordigd. Ze werd in Duitsland geboren als zoon van een Keniaanse vader en begon relatief laat met schermen. Ze won meerdere medailles terwijl ze de Duitse nationale kleuren droeg, maar heeft sindsdien besloten om in plaats daarvan de vlag van Kenia te hijsen.

Ayomide Emmanuel Bello – Nigeria – Kanoën

Afrikaanse landen staan ​​niet bekend om hun succes op het gebied van zeilen of bootsporten. De vrouw die alles wil veranderen is de 21-jarige Ayomide Emmanuel Bello. Ze nam als tiener deel aan de Olympische Spelen van 2020 en heeft dankzij haar natuurlijke vaardigheid en harde werk meerdere jeugd- en Afrikaanse competities gewonnen. Op dit punt zou het eerlijk zijn om te suggereren dat de beste online sportsbook voor elke sport beschouwen haar niet als een verwachte kampioen, maar met een gunstige loting zou ze nog ver kunnen komen.

Wayde van Niekerk – Zuid-Afrika – Hardlopen

Een van de snelste hardlopers van Zuid-Afrika is Wayde van Niekerk. Zijn CV spreekt voor zich. Wereldkampioenschappen overwinningen op 200m en 400m. Meerdere Afrikaanse kampioenschappen en won zelfs een gouden medaille voor Afrika in de Continental Cup van 2014. Helaas heeft de 31-jarige een verschrikkelijke Olympische Spelen in Tokio achter de rug en heeft hij eerder gezegd dat hij worstelde met zijn geestelijke gezondheid.

Van Niekerk heeft dan ook gezegd dat hij deze Olympische Spelen onvergetelijk zal maken. Als hij zijn toewijding combineert met de capaciteiten die hij tijdens zijn carrière heeft laten zien, zal hij ongetwijfeld een of twee medailles mee naar huis nemen.

Copyright © 2024 Completesports.com Alle rechten voorbehouden. De informatie op Completesports.com mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of gedistribueerd zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Completesports.com.