HomeWereldvoetbal

UCL: Mbappé zet zich schrap terwijl PSG Barca en Dortmund Atletico uitschakelen

Dankzij een brace van Kylian Mbappé en een treffer van Ousmane Dembele versloeg Paris Saint-Germain Barcelona met 4-1 in de kwartfinale van de Champions League in Spanje.

Het was een avond om snel te vergeten voor Barcelona toen Xavi, verdediger Ronald Arajuo en zelfs keeperstrainer Jose Ramon de la Fuente van het veld werden gestuurd.

De LaLiga-giganten gingen de terugwedstrijd in met een 3-2 voorsprong na hun overwinning in Parijs vorige week.

Ze leken op koers voor de halve finale toen Raphinha's vroege treffer hen na twaalf minuten op een 1-0 voorsprong bracht.

De gelijke stand keerde echter op zijn kop toen Arajuo na 29 minuten een regelrechte rode kaart kreeg omdat hij Bradley Barcola hinderde als laatste man terug.

Voormalig Barcelona-speler Dembele maakte met nog vijf minuten te gaan gelijk in de eerste helft.

Vitinha zette PSG vervolgens negen minuten in de tweede helft op 2-1 voorsprong.

Barca-baas Xavi verloor zijn hoofd bij de manier waarop scheidsrechter Istvan Kovacs de wedstrijd leidde.

De Spanjaard startte uit frustratie het reclamebord voor de vierde official en door zijn agressie werd hij naar de tribunes gestuurd.

Het ging van kwaad tot erger voor de Catalanen toen Joao Cancelo laat op Dembélé in het strafschopgebied naar binnen dook en een penalty weggaf.

Mbappé, die volgend seizoen waarschijnlijk tegenover Barcelona staat als rivaliserende speler voor Real Madrid, maakte vervolgens vanaf de stip geen fout en maakte er na 3 minuten 1-61 van.

Door de protesten van Barcelona-keeper Jose Ramon de la Fuente kreeg hij samen met Xavi rood terwijl de club aandrong op een weg terug.

Maar nadat hij spelers naar voren had gestuurd, scoorde Mbappé zijn tweede en PSG's vierde doelpunt na 89 minuten.

Zijn dubbel in de tweede helft betekende dat Mbappé nu zes doelpunten heeft gescoord tegen Barcelona in de Champions League – zijn meeste doelpunten tegen welke tegenstander dan ook in de competitie.

PSG neemt het nu in de halve finale op tegen Borussia Dortmund, nadat de Duitsers Atletico Madrid hebben verdreven.

Dortmund verloor de heenwedstrijd met 2-1 in Spanje, voordat hij in de omgekeerde wedstrijd met 4-2 zegevierde.

Woensdag zal Manchester City Real Madrid ontvangen met alles om voor te spelen nadat de heenwedstrijd op 3-3 eindigde.

In de Allianz Arena hoopt Bayern München Arsenal te verslaan, dat ze in de Emiraten op een 2-2 gelijkspel hielden.

Copyright © 2024 Completesports.com Alle rechten voorbehouden. De informatie op Completesports.com mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of gedistribueerd zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Completesports.com.