HomeNPFL-nieuws

NPFL: Rangers verslaan Heartland in Oriental Derby; Veilige eerste plek, Akwa United wint weg

Rangers verzekerden zich van een toppositie in de Nigeria Premier Football League na een 2-1 overwinning tegen Heartland in hun oriëntaalse duel in Aba op zondag.

Emmanuel Onyebuchi zette Rangers acht minuten voor rust op voorsprong.

De bezoekers verdubbelden na 54 minuten hun voorsprong via Kalu Nweke.

Lobi Stars zakte naar de tweede positie op de tafel, nadat het thuis op een 1-1 gelijkspel werd gehouden door Bayelsa United.

Chinedu Chukwu zette de thuisploeg een minuut na het uur op voorsprong.

Bayelsa United kwam tot een rally en Kehinde Lawal zorgde elf minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

In Jos boekte Akwa United dankzij een 2-1 overwinning tegen Plateau United de eerste uitoverwinning van het seizoen.

Kameroense verdediger Gerome Heutchou opende de score voor de bezoekers in de 10e minuut, terwijl zondag Anthony 13 minuten voor tijd vanaf de stip gelijk maakte voor Plateau United.

Sani Suleiman scoorde echter in blessuretijd het winnende doelpunt uit een nieuwe strafschop.

Houders Enyimba gingen in Ilorin met 2-1 verloren tegen Kwara United.

Emmanuel Ogbole scoorde beide doelpunten voor Kwara United, terwijl Ikenne Cooper op doel stond voor Enyimba.

Remo Stars vergrootte hun titelkansen met een 2-0 overwinning tegen Bendel Insurance in Ikenne.

Olamilekan Adebayo en Hadi Haruna scoorden beide doelpunten voor de Sky Blue Stars.